Sloop na (asbest) calamiteiten

Bij een calamiteit wilt u zo snel mogelijk de beste ondersteuning en de eerste noodhulp, schadebeperking en het herstel uit handen kunnen geven. Zonder zorgen over het proces, de kwaliteit van de hulp en de kosten. Zeker als er sprake is van vrijgekomen asbest is snel en behoedzaam handelen van het grootste belang.

Wij zijn al ruim 20 jaar gecertificeerd voor het verwijderen van asbest. We weten exact wat we moeten doen bij een calamiteit waarbij asbest is vrijgekomen, ook bij de sloopwerkzaamheden. We vinden daarbij altijd een veilige oplossing, hoe complex de situatie ook is.

Geen botte sloopwerkzaamheden

Als asbest (mogelijk) is vrijgekomen bij een brand is zeer doordacht handelen cruciaal. De puin is vermengd met asbest, waardoor de sloopwerkzaamheden onder speciale condities plaats moeten vinden. In zulke gevallen komen ons netwerk en de korte lijnen die we hebben met alle betrokken partijen zeer goed van pas.

We bellen direct het inventarisatiebureau, dat ook heel snel ter plaatse is. En we bellen de gemeente, die ons acuut de toestemming geeft om de asbest op te ruimen. En wijzelf komen met 20 man als dat nodig is, om zo snel mogelijk de asbest veilig, volgens alle geldende wet- en regelgeving weg te halen.

Heldere communicatie bij sloop

We begrijpen daarbij heel goed hoe ingrijpend de situatie is voor de gedupeerden. We werken zorgzaam en grondig en gaan zeker niet met de botte bijl slopen. We stellen waardevolle spullen veilig en overleggen continu met de gedupeerden om er zeker van te zijn dat we alles wat bewaard kan blijven bewaren.

We zorgen daarnaast voor goede communicatie met alle andere betrokken partijen. De verzekeraar of schade-expert, omliggende winkels of bewoners, brandweer, politie, de gemeente. We nemen de leiding en pakken zaken proactief op.

Betrokken en oplossingsgericht

Onze mensen zijn specialisten en zonder uitzondering betrokken en oplossingsgericht. Ze stellen gerust, maken het in orde, bedenken als dat nodig is ter plekke een oplossing en weten exact waar ze over praten. En ze krijgen continu bijscholing, zodat veilig werken volgens de meest recente wetgeving gewaarborgd is.

Gecertificeerd en erkend

Holland Herstel Groep is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd, gecertificeerd asbestverwijderaar en erkend dienstverlener na calamiteiten voor de Stichting Salvage.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem direct contact op